Sunday, November 15, 2009

Alkisah pantang larang

Kan I dah beli baju baby...tapi begnya belum beli lagi..kes menunggu warehouse sales for Pureen next week. After beli beg then bleh lah basuh semua baju n simpan dlm beg..
Ada sedara dtg umah ckp baju2 tu kena basuh ngan tangan..tak leh basuh ngan mesin...hmm...ye ke?? I mmg langsung tak tau pantang larang nih...bukan tak kisah ke tak nak ikut tapi memang tak tau n tak bertanya...
Then called my mum...she said just ikut jer n normally kalau baby dah besar baru basuh baju dia ngan washing machine..yer ek?? I yang jahil bab pantang larang or salah all this web yang tak bagitau?? hahaha...yer lah asyik baca outside web mana diorg ada letak nih...foreigner ada ke percaya? ntahlah..
banyak lagi ke pantang larang ek...apa yang kena pantang apa yang terlarang...sigh....

2 comments:

wana said...

best kan shopping brg bb..aku ske!
aku kalo bab2 pantang larang ni kalo rasa x masuk di akal jarang nk diikut..segalanya ditentukan Allah..tp kalo ko nk ikut no hal!

liza..stakat baju bb tu just rendam then keringkn sidai..x perlu basuh beria sbb x kotor pun kan..k

Naimah SiDiK said...

salam beb.. pantang2 ni banyak actually.. yg baik leh amik arr.. aku dl pon same cam ang mmg buta kalau hal baby.. but aku kan dilahirkan area kg so mmg mak aku penuh ngan pantang larang cam cina taw.. naim kebuluran aku time tgh pantang dl.. dl2 dalam awal 30 hr bersalin mmg mak aku basuh baju bby ngan tanga taw.. w/o sabun langsung. aku pon still dimandikan daun2 serbanika... hahah ikut je.. dengan full BF time tue.. mana nak jg pantang yg mmg kena ragging kaw2.. cam nak nangis je kalau hB BALIK KG...tp time tue berat aku mmg turun banyak 66-49 lepas bersalin..then now aku malas nak pantang dah naik terus..huhuhu ang kena banyak tanya ..aku mmg x ingat sangat dah.. skit2 taw laa

iklan