Tuesday, October 6, 2009

Pad herba oh pad herba

Actually ada sebuah kisah disebalik sekotak besar pad herba winalite yang dah nak berhabuk on my wardobe..hehhe...hmm...
alkisah...
Lepas i kawin last januari (hubby side on feb), my SIL pun dtg ler bertandang kat umah kitorang..time tu i cuti for 2 weeks..baru balik honeymoon ler katakan kat langkawi..diorg stay kat sini 1 week lah jugak..dipendekkan cerita dtg tu bawak lah pad herba...kalau sebungkus ke 2 bungkus ke (cam makanan laks..hehe) ok lah..sekotak besar tu dia bwk..then my SIL pun promote ler... dah SIL promote i pun nak ambik ler 1 pack each (pantyliner, night n day pad)..then my hubby ckp ambik sekotak besar..i pun ok lah...since dia insist

pastu my hubby ckp 'u nih dah kakak i bwk jauh2 sekotak tu mesti dia expect kita ambik...ada ke u bleh ambik 3 pax jer..yang lebih tu takkan diorg nak bwk balik'...huhhuuh habih takkan nak spend 2oo plus utk pad...

SIL memang ada promote yang org dah lama kawin tak dpt anak pun ada yang pregnant after amalkan pakai pantyliner tu..since dah beli...i pun belasah lah pakai panty liner daily..alhamdulillah the next month i got pregnant...and i pun ada rasa gak yang bila pakai pad ni memang rasa betul-betul kering compare to other pad..then i got to know my friend yang ada byk discharge pun memang dah ok after consistently pakai. tapi stok pad i melambak lah..hehehhe

i ada copy paste psal pad ni kalau korang nak tau.. (thanks to lovemoon4ladies.blogspot.com for the info)

Kelebihan:

Boleh menghapuskan semua jenis bakteria termasuk bakteria yang mengeluarkan bau yang tidak menyenangkan .Pad Love Moon ini TIDAK berubat, tidak mengeluarkan bau seperti pad herba. Tiada bendasing seperti herba atau deodoran. Kerana bahan-bahan ini akan menimbulkan alahan kepada pemakainya. Love Moon hanya menggunakan Anion untuk menghapuskan semua jenis bakteria.Anion berasal dari udara bersih berbanding herba daripada tanah. Dalam setiap pad Love Moon terdapat 6070 cm padu anion. Anion ini juga boleh menyedut keluar discaj (keputihan yang anda alami)Anion juga bertindak menutralkan kandungan PH pada alat sulit secara semulajadi.Badan anda menjadi semakin segar kerana anion pada pad bertindak menstabilkan cas ion dalam badan.

ADAKAH ANDA TAHU? RISIKO WANITA YG BERUMUR DIJANGKITI PENYAKIT FARAJ ADALAH SETINGGI 83%DI MANA 62% DARIPADANYA ADALAH DISEBABKAN PENGGUNAAN TUALA WANITA BERKUALITI RENDAHSECARA PURATA, SEORANG WANITA MEMELUKAN 3 HINGGA 6 HARI SEBULAN BAGI MERAWAT JANGKITAAN FARAJJIKA SESEORANG WANITA MULA MENDAPAT JANGKITAN FARAJ PADA USIA 20 TAHUN, DIA AKAN MENGHABISKAN MASA MENDAPAT RAWATAN SEBANYAK 6 TAHUN DALAM HIDUPNYA

Apakah kelebihan Pad Love Moon-Anion berbanding pad lain di pasaran?

Ianya diperbuat dari 7 lapisan bahan berteknologi tinggi. Kapas berkualiti, kering, daya serap tinggi tanpa meninggalkan rasa 'lecah' terutamanya semasa hari pertama period. Menggunakan kapas pada bagian penyerapnya dan di tengah-tengahnya terdapat kolagen yang berfungsi untuk menyerap 3x dari pembalut biasa. Dapat menahan cairan secara efektif dan menghindari kebocoran. Pembungkus luar pembalut LOVEMOON terbuat dari aluminium foil, jadi boleh ditutup kembali. Fungsi aluminium foil ini adalah meminimumkan bakteria untuk masuk ke dalam dan mencemari pembalut-pembalut lain yg belum digunakan. Dibandingkan dengan pembalut yang lain, bungkusan plastik biasanya sekali buka tidak dapat ditutup kembali jadi bakteri dapat masuk dan mencemari pembalut lain yang belum dipakai. Mempunyai anion iaitu ion negative yang dikenal dengan Alat TERAPI ION NEGATIF. Lapisan khusus yang mengandung ion ini tanpa tambahan bahan kimia, menggunakan proses ionisasi untuk menghilangkan bau sterilisasi tanpa kesan buruk. Memenuhi garis keselamatan dengan diproduksi mengikuti standard kesihatan nasional GB15979-2002. Menerima hak paten nasional dan penghargaan ISO dari Quality Managemen System-QMS.Apa gunanya 'Test Card'? Dengan setiap pek Love Moon yang anda beli, anda akan mendapatkan 'Test Card' yang bermanfaat untuk kesihatan kewanitaan anda:Alat test pribadi ini telah dipatenkan di 162 negara. Paten CN99109875.7Alat test ini untuk daerah V wanita (sekali pakai). Alat ini SANGAT MURAH dibandingkan dengan kita pergi ke doktor dan berfungsi untuk mengetahui tahap kebersihan organ wanita anda, sama ada sihat, sedikit radang, atau mengalami radang yang parah. 'Test Card' kesihatan LOVEMOON, cara penggunaannya seperti alat test ph sangat mudah dipakai. Caranya adalah ambil cairan di daerah kewanitaan, calitkan ke indikatornya kemudian lihat warnanya berubah menjadi apa? Jangan risau alat test kesihatan ini sudah dipatenkan CN99109875.7 Semua wanita dapat menjaga kesihatan daerah kewanitaannya sekarang.Cara Penggunaan Alat Test Peribadi: - Dengan menggunakan cotton bud(a), ambil sedikit cairan pada vagina(jika takut menggunakan cotton bud, boleh gunakan jari sahaja)- Calitkan cairan tersebut pada hujung stick indicator yang berwarna kuning (b)- Tunggu kira-kira 30 saat, warna kuning stick indicator akan berubah- Bandingkan hasil perubahan warna tersebut dengan COLOR CONTRASTIVE FORM berwarna (c)-untuk memeriksa terjadinya tingkat peradangan vagina / leher rahim.Erti Perubahan Warna (Color Reaction):- Warna kuning-kuning tua = REGULAR, bermaksud vagina normal / tidak ada peradangan.- Warna kuning gelap (kehijauan) = ALITTLE INFLAMATION, bermaksud vagina mengalami peradangan ringan, vagina perlu perawatan / therapy.- Warna coklat kehijauan hingga tua kehitaman = SERIOUS INFLAMMATION, bermaksud vagina mengalami peradangan serius, disarankan untuk segera menghubungi doktor untuk melakukan perubatan secara intensif.Agar hasil test lebih tepat:- Dilakukan seminggu sebelum period- Tidak setelah berendam di air (kolam renang / bath tub dan sebagainya).- Tidak setelah menggunakan pembersih vagina.- Tidak melakukan hubungan (suami / isteri) 48 jam sebelumnyaLove Moon Bukan Sahaja Khas Untuk Wanita Sahaja.. Lelaki, Orang Tua, Budak-budak Pun Boleh Gunakannya Sebab Ianya Pelbagai Guna... -Mengurang dan Meredakan Demam Atau Sakit Kepala- Cip Anion boleh diletakkan di kepala anak-anak, suami dengan membasahkan sedikit cip Anion dahulu (supaya kesan Anion lebih aktif) -Mengurangkan Bau Dalam Kasut - Letakkan Cip Anion dalam kasut semalaman -Menghilangkan Kelesuan dan Lenguh Kaki - Letakkan di bawah tapak kaki (selalunya letakkan di dalam kasut) -Menghaluskan Kulit - Kolegen di dalam tuala wanita Love Moon jenis "Overnight" dan "Daily" boleh digunakan untuk menghaluskan kulit tangan atau muka -Menyegarkan Suasana Dalam Bilik - Kandungan Anion dalam bilik akan bertambah, menjadikan bilik terasa nyaman dan segar disebabkan kandungan oksigen dan Anion bertambah1st Option:BELI 1 pek sekarang(pilih mana-mana antara Day pad, Night pad atau Panty liner), dan dapatkan 'Test Card' secara PERCUMA dengan setiap 1 pembelian.




1 pek Days pad (10 keping) – RM15 each pack 1pek Night pad (8 keping) – RM15 each pack 1 pek panty liners (30 keping) – RM18 each pack




harga di atas tu memang harga yg i beli frm my SIL..kalau sapa-sapa nak try tu bleh la inform to me..harga di atas plus kos penghantaran. manalah tau kalau ada kwn2 nk try...














2 comments:

LEALEO said...

mcm best jer produk ni...erm nk beli kat mane ye???

mummy alesya said...

Hello there...kalau u nak i still got the stock. Email me kat budakbaling@yahoo.com or just leave msg at shoutbox k dear

iklan