Wednesday, August 4, 2010

Aku dan si pemotong ayam

Last week aku g membeli belah stok sebulan brgn rumah. Week gaji kan...
Mcm biasa segala keperluan aku borong sebab hubby jenis bagi chance sebulan sekali jer utk dry stocks. Kalau lupa apa2 jgn harap nak suruh dia beli yer...wet things oklah dia leh g market sorang2 membeli belah as per checklist...
Ok, balik kepada cerita aku di hypermarket nih...aku sorang jer yang shopping, Alesya n daddynyer berjln2 di tempat lain. Tak kuasa nak ikut aku lah tu...
Pusing2 tolak troli, sampailah ke bahagian ayam...Pilih sekor n timbang...mamat penimbang ni letak sticker harga then tanya nak potong camna. Aku tanya buang kulit boleh tak? Dia ckp tak bleh. Aku senyum dan angguk. Selalu beli kat pasar memang boleh buang kulit..senang jer aku tgk diorg buat..sebab aku memang prefer skinless chicken.
Si Pemotong Ayam (SPA) borak ngan kawan dia n tiba-tiba ckp c**** buang kulit. Terkejut aku...aphal lak. Tetiba jer sound aku..aku malas nak mulakan pergaduhan. Diam jer lah. Bleh jer nak sound kalau tak respect aku as customer pun respect lah as kakak..ah lantak kau lah
SPA tanya, camna nak potong ayam ni? buang kulit bleh? Cepat jer aku jwb, potong kecik yer..disertai senyuman paling manis ala-ala jennifer aniston. SPA angguk dgn wajah kosong.
SPA berambut spiky ku tenung..ada style, muda..awal 20-an pastinya...tapi tuturkatanya...
Tetiba dtg lagi kwn SPA tanya ada berani nak lumba lepas keje
SPA menyambut berani dgn syarat enjin standard EX5..setelah berbincangn dgn perbualan kasar dan penuh kata-kata censored..perlumbaan tak jadi sebab kawan SPA dah modified enjin
SPA akan modified dgn gaji bulan ni...jadi perlumbaan ditangguh bulan depan

kawan spa: bulan depan puasa beb..lepas raya ah
SPA: puasa? Apa hal? Nak mampus, mampus jugak..puasa ke tak apa peduli?

ku ambil ayam...ku tinggalkan SPA dgn doa...moga dia diberikan hidayah olehNya
Sebab dah ramai melayu kaki rempit, buang anak, dadah dan sebagainya
SPA masih muda...jalan masih jauh...muda hanya sekali moga tidak disia-siakannya

2 comments:

wana said...

hhhhmmmmm...moga2 hidayah itu dtg sblm waktunya kan...

Shiela Latif said...

owh...hangin nyer shiela satu badan kalau kena layan macam nie... :(

iklan