Monday, September 27, 2010

What's in my bag???

Ceewahh..cam celebrities lah plak.
Aku pun nak bagitau gak apa korang akan jumpa kalau selongkar beg aku...kekeke

Basically i won't leave house without:




1) Purse
2) Alesya's handkerchief
3) Baby wipes
4) At least one pair of dress for Alesya
5) My ring sling
6) Alesya's headband
7) Travel toiletries set

Not in photos,

My handphone (coz i use to take the photo)
Disposable diapers
House keys

Dulu...bawak purse and handphone jer. Skang sumer kena bawak. Ni utk kuar jenjalan jer. Kalau overnite...habih tilam n bantal sumer kena bawak...
Hubby? Kunci keta, wallet and hp jer dlm poket. Senang kan guys

6 comments:

sop said...

beg seorang ibu mm cam tu..
sbb tu kena bawa beg besar :)

wana said...

kalo dekat2 mmg bole sumbat je dlm beg kita hehehee..

kalo jln jauh mmg khas beg depa je..

lucky me sbb hadi ngan alya dah besaq so share je dlm satu beg lgpun no more benda2 yg remeh dah nk dibawak ekeke..

jaja9 said...

jaja pon sama jugak kalau nak kuar...ade btol, pampers, sapu tangan, puting,babywipes, purse, phone....kalau terlupa mmg azabla, hubby kalau kita x ingat, dia lg la x ingat...

Mama Kembar said...

dah jd mak camtu la kan..brg utk anak lebih banyak drpd brg sendiri. mama kalau kluar ngan si kembar, satu beg utk diorang + handbag mama. beg diorang ada towel at least 2, wet wipes, baju 3 psg, minyak yu yee (diorang slalu kembung perut), pampers 6 pcs, biskut 1 tupperware kecik, 3 botol susu + susu extra -> semuanya utk memastikan si kembar tak meraung meragam in public hehe

mummy alesya said...

sop: :-)
che wa: nanti ko ada newborn makin meriah lah yer
jaja9: hubby2 nih memang susah nak ingat ler apa yang dibawak kan..ehehe
mamakembar: uhh...kalau kembar memang byk lahkan..huhuh..tapi sweet lah tgk kembar. Nak jaga...susah ke?

Mama Kembar said...

Alhamdulillah takde lah susah sgt, kelam kabut tu biasalah.. letih pun sbb diorang d very lasak. but life with them is always a wonderful adventure :)

iklan