Wednesday, June 23, 2010

Amalan semasa mengandung

A friend of mine asking about my food during my pregnancy
Oh! the time come again...Normally pregnant momies mmg concious of almost everything...coz we can't c little one inside right...
But minus morning sickness everything is so wonderful during pregnant kan...i love the feeling not so soon though
Ok..
Actually during pregnancy, i eat almost everything that i can think of. Yes! Nasi lemak (extra rice) plus kuih for breakfast..something to bite in between lunch. BIG lunch, tea time a must plus dinner. huh..what are u? an ogre??
kakkaka....tu lah pasal berat aku naik banyak time preggy..BUT dah back to normal.YESSS...Baru kelmarin aku timbang.
However...
- Aku langsung tak jamah MEE SEGERA
- Aku tak makan makanan yang di reheat pakai MICROVAWE OVEN
- BIG NO to teh, kopi, soft drink
- Everyday aku makan belimbing, guava n orange
- Aku makan suma prescribe vitamins
- Aku mkn ni jugaks
and aku minum soya daily....aku buat sendiri...


and aku mkn neurogain jugak.
Lain2 cam biasa lah...Aku makan laksa..laksa...laksa...and aku belasah air kelapa daily around 1 month before deliver tu. Org ckp tak elok minum daily then stop...drooling....minum balik...kekekke...
tu lah food during pregnancy my style.
-

1 comment:

wana said...

liza..aku adalah hantu makan,mana yg aku ske mesti b'tambah2 tp during morning sickness m'buatkn aku x bole nk ingat smua tu..

kalo diberi pilihan aku x nk melalui alahan ni sbb sakitnya lain macam..sakit dibedah pun aku tabah lg m'hadapinya tp morning sickness ni huhuhuhuuhuu..sedihhhh laaaaa..

x sabar nk abis fasa alahan ni sbb nk mkn byk2 hahahaa

iklan