Monday, June 7, 2010

Preloved baby items

What all of u think about buying your baby preloved baby item? Senang citer, korang okay ke beli barangan terpakai utk baby korang? Almost everything ada..dari sebesar-besar stroller sampai lah ke kasut / toys. Aku pun selalu browse page yang jual preloved nih. Aku rasa memang ada few issue kalau beli preloved but depends on individual lah kan. Ada yang seboleh2 tak mau preloved utk anak, nak yang baru jer. Ada yang risau pasal hygiene or pandangan org lain maybe! Ada yang tak kisah, sebab baby cepat besar. Kalau baju tu, 2-3 bulan jer bleh pakai. Why not go for preloved kalau good bargain kan.
Kalau aku??
- Aku beli preloved tgk barang kot. Kalau car seat, stroller, carrier aku beli. Kalau cloth diaper aku tak beli.
- As a muslim, aku tgk penjual. Sebab kalau non muslim byk benda nak consider sebelum beli dr diorg.
- Tgk perbezaan harga preloved and brand new. Kalau beza tak byk sgt...aku still go for unused.

Sblm beli preloved, hafal dulu abbv ni okay..
EEUC - Extra Excellence Used Condition
EUC - Excellence Used Condition
EC - Excellence Condition
VGUC - Very Good Used Condition
GUC - Good Used Condition

Again, EEUC for seller maybe EUC for buyer. Biasalah, ada penjual yang bagi dia semua EEUC..so kalau ada photo maybe can help to get better picture on the condition.

Ni semua my personal opinion. Semua ada pendapat, check poket and as long as we happy go on..cheers!


3 comments:

wana said...

betul2 liza...tgk dulu preloved item camna..kalo stroller,car seat rasanya ok..

tp kalo cd & baju2 tu kena pikir byk2 kali dulu ye..

mummy alesya said...

a'ah...sebab kita mak-mak nih beli yang baru jer kan. hehehe

Anonymous said...

discount valium valium online consultation - does 5mg valium feel like

iklan