Monday, June 28, 2010

Review on Jumpsac Ringsling (black roses on jet black)

Dah pakai Ringsling (RS) nih for about 1 month so time for a review..
- aku tak suka sgt warna hitam nih kalau boleh aku nak ler warna cerah tp disebabkan aku rush to get RS and mummy yang jual ni stay nearby so aku belasah ler. Aku get this RS for RM130.00 (retail@RM170.00). 
- However, for me RS nih memang very newbie friendly. Made from linen, fabric nih memang sturdy. Another thing, linen make it easy for us utk threading. Siyes, memang senang nak handle compare to cotton. So, aku sarankan kalau RS virgin, go for linen k. 
- Then, eventho after 1 hour pun baby tak kebawah and tak yah nak adjust2 utk ketatkan or bawak baby ke atas semula. 
- Ada small pocket kat bwh...bolehlah letak brg2 kecik yg tak berat cam saputgn / handphone / pacifier / parking ticket atau apa jerlah yang korang nak letak
kalau nak beli g webdiorg k..ada byk kaler best2...aku nak try silk plak kalau ada budget :-)


4 comments:

Intan Azmira said...

intan dah pakai RS ni..sangat selesa..mula2 guna je rasa lenguh bahu..skrg dah ok..stroller dah x pakai sbb lagi senang RS..Syura lebih suka tdo dlm RS kalau jalan2

Hidayah Ismawi said...

kalau tak silap.. pengasas company ni was my old schoolmate..hehe.. yg kuar tv3 hari tu :)

mummy alesya said...

intan: saya pun suka RS sebab senang nak BF kat public :-)
hidayah: ye ke? a'ah ada masuk tv3

dd said...

thanks for the simple tips but yet useful for sumone yg rabun RS mcm saya...

klau nak let go yr ring sling ni... do keep me in mind yea...
thanks.


ddmin78@gmail.com

iklan