Tuesday, May 4, 2010

Mari menambah koleksi CD

Yesterday g paed clinic sebab alesya dah 4 hari tak poo2. Since she on xclusive BF dr ckp nothing to worry. Balik dr clinic dah selamat poo2 sebab dr dah stimulate bum2 with vaselin. hehehhe...

But, alesya ada rashes kat bum2. Mummy mmg dah notice n letak drapolene tp tak ok gak. Ni sebab mlm alesya on DD. CD yang mummy ada tak cukup utk nak go fully CD. For now cuma ada 6 CD jer. So apa lagi ini lah peluang utk menambah CD. Apapun..survey betul2 before beli. 6 CD nih suma inner fleece blum ada bamboo...so ingat nak try bamboo lak..bamboo inner bukan insert sebab kelebihan bamboo nih:
- sesuwai utk bb kulit sensetip nih (make sure bum-bum kena bamboo bukan kena fleece)
- lebih lembut, ringan n sejuk
- lebih serapan (3-4 x lebih dr fabrik kapas)
- anti bakteria (so x bau busuk)
- anti statik (12x lebih dr kapas)
cuma kelemahannya lambat kering n nak kena lebih pre wash n kena cuci asing dr CD lain.
Dua brand di hati sekarang ialah (berdasarkan budget aku and review yg dibaca):
1) Coolababy charcoal bamboo
- product baru nih. Panas lagi..kekekke
- rupanya macam gini...

harga around RM35.00 to RM40.00

2) Bamboolite

-Ni pun cam bagus. Serapan pun ramai kata ok

- Harga around RM50.00

p/s nak try ok ke tak beli satu jer dulu n try. kalu sesuwai baru beli berapa longgok yang nak dibeli. Sesuai nih dari segi cutting ngan bb, ada rashes ke or any other prob.

1 comment:

wana said...

hang ka liza..kuang ajaq sungguh la!!awat x habaq kt aku dah tukaq blog..eh nama anak ang alesya?wahhh mummy mcm2 progress utk brg2 bb npk...

iklan